Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

BARI - DAY 1

První z pěti článků je tady, aneb náš výlet do Bari.


A s kým taky jiným než s brunchovým parťákem - Ivet. 

Let do Bari jsme měly brzo ráno, jakože faaaaaaaakt brzo ráno - v 5:30, takže vstávačka ve 3 hodiny ráno. I z toho důvodu Ivet přijela už ve čtvrtek, zašly jsem alespoň tak na véču do Eatery a ráno v pátek nám začal výlet.

Vstávačka nebyla tak šílená, jak jsem čekala, ale večer to na nás trochu dopadlo, to zas jo. 

Let do Bari trval necelé dvě hodiny, cesta z letiště do centra taky super easy. Shuffle jsme našly hned - cena byla 5 EUR, a za 30 minutek jsme vystupovaly už na Náměstí Garibaldi. Odtud jsme šly asi 10 min a pak už jsme byly u našeho ubytování. Nicméně to bylo ready až od 11, takže jsme si ještě šly sednout na kafe (čti 2 kafe) a croissant do Cafe Bianca nedaleko.

Ubytko jsme vlastně měly fakt super, jelikož jsme jen přešly ulici a byly jsme na té hlavní shopping mall třídě, celkově jsme byly dost v centru a na Bari Centrale jsme to měli asi 15-20 min chůze, takže za mě pecka.

Po snídani jsme se tedy šly ubytovat, měly jsme takový pidi apartmán, ale na těch pár dní stačilo i tím, že jsme tam v podstatě fakt šly jen přespat a celý dny jsme lítaly venku. Po přebrání klíčů jsme se převlékly a hurá objevovat Bari. Měly jsme tak půl den na to, si Bari projít a musím říci, že to naprosto stačilo. 

Od uybtování jsme nejdřív směřovaly na II Fortino di Sant'Antonio, které jsme prošly téměř celé, až k Museo Nicolaiano, kdy jsme minuly zezadu Basilicu Pontificia San Nicola, uličkami jsme se pak vydaly do centra, prošly k Ex Convento di Santa Chiara d'Assisi až k Basilica Cattedrale Metropolitana Primaziale San Sabino. 

Naše kroky pak směřovaly ke Castello Svevo di Bari a onou shopping zónou prošly na druhou stranu k Palazzo Mincuzzi, Teatro Petruzzelli až k Lungomare Araldo di Crollalanza. U moře chvíli poseděly a už nám zbývalo vidět jen Teatro Margherita, což bylo takovým posledním bodem v tomhle kolečku okolo města. 

Samozřejmě takové to centrum okolo bazilik jsme prolezly naprosto důkladně a prošmejdily snad každou uličku. 

Musím ještě říci, že na všechny dny jsme vychytaly naprosto skvělý počasí 20-26 stupňů a pořád sluníčko a i tento první den jsem se po chvíli šla převléci z trika do tílka i tím, že jsme měly byt opravdu v centru a stejně k němu náhodou došly. 

Po celém tour de Bari jsme ještě šly na zmrzku, znovu prošly ke Castello Svevo a prošly uličkou, kde místní ženy vyráběly a prodávaly těstoviny. 

Na večeři jsme našly dle recenzí fajn restauraci, kterou jsem během objevování i samy potkaly, a daly si obě Frutti di mare, jen s jinými těstovinami. 

Takže první den využit na maximum v Bari, ale musíme říct, že na to prolézt centrum, to fakt stačí. No a vy už se teď těšte na další tři dny, protože ta místa a ty fotky... áááá. 






















































 

Žádné komentáře