Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

MORAVA DAY 3

A jaký byl poslední, tedy třetí, den našeho moravského výlet?



Poklidný, jak už to tak poslední dny bývá. Ale překvapivě jsme ještě objely zastávky, které jsem myslela, že nezvládneme, ale nějak se stalo, že prostě byly po cestě, a tak jsme si vlastně řekly, proč ne. 

První zastávkou byl Hraniční zámeček, který je vlastně celý rekreačním místem a je v něm hotel. Ale i tak moc příjemné místo a hezká stavba. Jak se ale vlastně stalo, že jsme na něj "přišly"? Je krásně vidět se silnice z Valtic do Lednic a naopak, kde jsme několikrát jely a jen přes celý rybník pozorovaly, co to je za krásnou stavbu.

Další nečekanou zastávkou pak byl Chrám Tří Grácií, který byl vlastně od zámečku tak 10 min a to ještě jen tak, že jsme pak přejely tu hlavní silnici a jely 2 min rovně. Zaparkovaly na plácku, kde stála auta a zabralo nám asi minutu chůze, a byly jsem tam! 

Zase prostě stavba, u které vůbec nechápete, že se nachází, kde se nachází. Nicméně tam jsem si na "posilnění" dopřála burčák z Rulandského šedého a byl tedy skvělý. Normálně burčáky moc nevyhledávám, ale tenhle byl fakt asi nejlepší, co jsem kdy ochutnala (ale moc jich teda nebylo :D).

No a poslední zastávkou, kam jsme nějakou dobu jely, byl Hradištěk ve Velkých Bílovicích. Jdete o kapličku, která se nachází mezi vinicemi a dokonce jsem ji minulý týden viděla v reklamě v televizi na vína z Čech a Moravy, haha. 

Tam jsme zaparkovaly na parkovišti před vinicemi, které se nacházelo třeba tak kilometr-kilometr a půl od samotné kapličky, kdy jsme nevěděly, že doopravdy můžeme dojet až k ní, nicméně jsme se před cestou domu ještě alespoň prošly a utahaly Mayu.

Po této návštěvě jsme pak už vyrazily na cestu domu, kdy bohužel byla i nehoda na D1, nicméně naštěstí jsme to slyšely dřív, než jsme vyjely, a tak jsme zvolily jinou trasu a nesekly se tak v koloně na dálnici. Na rychlý oběd jsme se ještě zastavily ve Znojmě v HoZpodě. Já si dala klasický smažák a mamka guláš a asi po 5 hodinách jízdy celkově dorazily domu (těmi vesničkami se to holt taky protáhlo). 

Já se "ohřála" doma jen asi hodinu a pak jsem pokračovala ještě směr Praha. Ale celý výlet byl naprosto super, viděly jsme i to, co jsem nečekala, že stihneme a myslím, že i ta Maya si výlet užila a k našemu překvapení byla fakt hodná a krásně vše zvládla. No a tenhle víkend nás čeká ještě jeden menší výlet, takže se už teď těším!
























 

Žádné komentáře