Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

MORAVA DAY 1

Nemocná a unavená jsem se dostala k sepsání Moravy, tedy prvního dne našeho výletu.


Původní plán bylo se tento víkend na blog vrhnout, a to hned v sobotu. Jen mě v pátek večer, respektive v sobotu ráno, přepadla dost nečekaná viróza a celý včerejšek jsem jen prospala a dnes o nic moc lepší.

Nicméně dám sepsání teď veškerou energii, co mám.

Na Moravu jsme jely s mamkou minulý týden v pátek ráno. Něco před 9 jsme vyjely a se zastávkami dojely do Lednice kolem 13 hod. Nejdříve jsem vyrazily právě na zámek Lednice, kde jsem prošly "jen" park. Měly jsem s sebou totiž Mayu - našeho kokra, takže jsem dovnitř nikam moc nemohly, ale upřímně nám to zas tolik nevadilo. Park jsme prošly až k Minaretu, kam jsem vylezla nahoru. Výhled super přímo dolu, ale do dálky, na špinavou, zelenou vodu... nic moc.

Nutno podotknout, že celé ty tři dny, co jsme byly na Moravě, bylo přes 30 stupňů, takže to bylo chvílemi taky docela krušný, ale zvládly jsem to a hlavně Maya.

Po návštěvě zámku jsme se vydaly na Janův hrad, kousek od zámku. Přejely jsme autem, už právě jen kvůli Maye, jinak by se tam došlo i přes park, nebo nejlepší - na kole. Jde o uměle vytvořenou zříceninu z 19. století. Mně to přišlo postavené jak před 10 lety. 

Pak už jsme se vydaly pomalu do Valtic, kde jsme celé tři dny měly ubytování a po sprše a lehkým ochlazení jsme šly ještě omrknout centrum Valtic a hlavně zámek. Kde se dokonce a prakticky nečekaně nacházela i restaurace, kterou jsem předtím našla - Zlatá terasa. Tam jsme si daly domácí sýr s nakládanou zeleninou jako předkrm a hlavní chod hovězí s kaší. Obojí moc super a o víně ani nemluvě. 

Naše Maya po celém dni byla tak hotová, že celou návštěvu restaurace prospala pod stolem a ani jsem o ní nevěděli. Cestou domu jsem se ještě koukly na náměstí, cestou vzaly vínko na doma a tam si sedly ještě na sklenku na zahrádku. Zkrátka pohodovej, dlouhej a dobře strávenej den!





























































Žádné komentáře