Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

KARLOVY VARY

Karlovy Vary - checked. 



Tedy v Karlových Varech už jsem byla tento rok jednou, a to na začátku července. Jenže pracovně. A ačkoliv jsem si je prošla ve smyslu, že jsem šla po kolonádě až k hotelu Pupp a od Pupp k Thermalu, tak stejně jsem se tam chtěla vydat na výlet, projít si město bez toho šílenýho davu lidí, který přes filmový festival je, a hlavně ochutnat prameny.

Takže jsme se minulý víkend vydaly do Varů s mamkou, tentokrát bez Mayi, kterou hlídal brácha. Ve Varech jsme byly za tři hodinky, ubytované jsme byly v hotelu přímo u vřídla, tedy krásně v centru. Jediné, co nám "nevyšlo" je, že právě ten víkend byl ve Varech triatlon. Nicméně nás to omezilo pouze jednou, kdy jsme nemohly úplně dobře přejít silnici, kde zrovna závodili, ale neřekla bych, že to bylo nějak znatelné na lidech, tedy ten nával nebyl za mě takový, že by nás to otravovalo nebo tak něco. 

Když jsem přijely, měly jsme check in až od dvou, takže jsme chtěly využít čas a hurá do města a hned k vřídlu. Tam jsme si koupily ony pítka, vlastně ani nevím, jak se tomu říká, a šly ochutnat ten nejteplejší - 72 stupňů právě u hlavního vřídla. 

Následně jsme se vydaly směrem ke Kolonádě, ochutnaly zámecký pramen, Tržní, Mlýnský, Rusalčina a zkrátka všechny, které jsme potkaly. Upřímně, mně to prostě nechutnalo :D a nemohla jsem si pomoct, chutnalo mi to, jako kdybych se napila vody, když mi z dásní teče krev.

Došly jsme k pramenu Svoboda, od kterého jsem si i všimla vyhlídky nad ním a vydaly jsme se tam. Miluju výhledy a nějak si mě často hledají samy, takže super výhled na to "náměstíčko" u Kolonády a fakt krásný. 

Pak už jsme jen dorazily do sadu a k Sadovému a Hadímu pramenu, prošly se okolo Thermalu, zašly do obchodu s oplatkami a šly zase směrem zpět a pokračovaly dál až k Pupp a do Café Pupp. 

Tam jsem hlavně chtěla vzít mamku. Jde asi hlavně o ten pocit, že ááá jsi v Pupp, ale jinak kavárna jako každá jiná, ale samozřejmě moc pěkné a pěkný interiér. 

Pak jsem se šly checknout na hotel a chtěly jsme vyrazit na rozhlednu Diana, jenže zrovna ten týden byla lanovka zavřená. Myslely jsem, že tam dojdeme pěšky a asi bychom i došly, jen by nám to tam a zpět zabralo 2 hodiny, takže jsem změnily plány a vyrazily tak na hodinu - hodinu a půl na wellness. 

Po wellness následovala véča - kachna a hovězí maso - naprosto super v La Hospoda a v parku jsem si v kavárně Progresus daly dvě sklenky prosecca, jen prostě poseděly a povídaly a užívaly si atmoséfru Varů.

Cestou na hotel jsme si ještě prošly noční Vary, ráno na snídani a jely ještě na výlet, který bude v dalším článku.

Karlovy Vary jsou takhle na denní výlet ideální, je to krásný město, ale naprosto stačí si to takhle projít, vidět, zažít a stačí. Tedy alespoň mně.

















































































 

Žádné komentáře