Používá technologii služby Blogger.

Vyhledávání

BEČOV NAD TEPLOU & LOKET

Druhý den výletu do Karlových Varů byl ve znamení Zámku a Hradu Bečov nad Teplou a Loktu.


Jelikož jsme v Karlových Varech byly fakt jen na den, který bohatě stačí, chtěly jsme ještě navštívit tyto zmíněné hrady, protože jsou od Varů fakt kousíček.

Původně jsme ráno chtěly ještě na onu Dianovu rozhlednu, kterou jsem zmiňovala minule, ale i v neděli se konal triatlon, ulice by se zavřely a my měly strach, že bychom se pak nedostaly ani domu, a tak jsme se na to vykašlaly. A musím zmínit Vánoční dům, který jsme objevily náhodou cestou z Varů právě na Bečov, jen byl ten den otevřený až od 13 hod a to jsme nechtěly čekat. 

V Bečově nad Teplou jsme šly i na prohlídku, abychom viděly Relikviář sv. Maura, který je po korunovačních klenotech druhou nejvíce movitou památkou v ČR. 

Prohlídka už nebyla, jako dříve, tedy neprovází už po interiérech hradu, nicméně vás pustí do "muzea", kde si můžete přečíst/poslechnou/zhlédnout historii, jak relikviář schovaly a zakopaly v kapli, restauraovali apod. a pak druhá část už je právě samotný relikviář a jeho vystavení. Je fakt nádherný a stojí za to, se tam podívat. 

Následně jsme se prošly po stezce kolem hradu a celkově zahradách a vyrazily směr Loket. 

Do hradu Loket už jsme na prohlídku nešly, nějak jsem nechtěla a mamka už tam byla, místo toho jsme si zase hrad obešly, vyfotily, prošly na náměstí a šly se najíst. K obědu si daly salát s řepou, rukolou, ořechy a kozím sýrem a byl fakt skvělej! Byly už skoro 2 hodiny odpoledne, takže jsem pomalu vyrazily na cestu domu, aby mamka dojela nějak rozumně a mě vyhazovala v Praze. 

Pokud chcete výlet na víkend, tohle je ten správný tip, nijak nic náročného, ve Varech si můžete dát wellness a zároveň si tady užijte i trochu té historie.































 

Žádné komentáře